13 Aralık 2012 Perşembe

YERLİ MALI YURDUN MALI

 
 
Merhabalar  12 -18 aralık tarihleri yerli malı haftası olarak kutlanıyor. Biz de en küçük oğlum Yiğit'in sınıfında böyle bir kutlama yaptık. Meyveler , kuruyemişler , börekler ,kekler görmeyin pek zengin bir yerli malı sofrası  oldu . Çocukların kafalarında rengarenk şapkalar ,şarkılar şiirler derken hem biz hem de çocuklar güzel bir gün geçirdik. Bu arada yerli malı haftasıyla ilgili hazırlıklar yaparken yeni bir şey öğrendim.Sizler biliyor musunuz bilmem eme ben yeni öğrendim. Satın aldığımız ürünlerin üzerindeki barkod numaralarının ilk üç hanesi hangi ülkede üretildiğini gösterirmiş. Her ülkenin bir numarası varmış bizim ülkemizin numarası da  869  muş. Yani  869 no ile başlayan  barkodlu ürünler Türkiye'de  üretilmiştir. Bu da böyle bir dip not olsun istedim.
 
 
 
İşte bu yakışıklı da benim en küçük oğlum Yiğit sevgili öğretmenimiz Perihan Hanım'la birlikte. 
 





 
 
 
 
 
    Sınıf annesi olarak bu güne özel sınıf panomuza asmak üzere bir de çalışma yaptım. Velilerimiz çok beğendiler bakalım siz de beğenecek misiniz ? Sağlık ve sevgiyle kalın:)))

8 yorum:

  1. 4 çocuk annesi olarak gerçekten maşallahh.Yerli malı en sevdiğim okul etkinliklerinden biridir.Çocuklarda işallah bunun kıymetini bilirler.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy teşekkürler Hande Hanım'cım işte söz konusu evlatlar olunca bazen sınırları zorluyoruz. Ben de severim yerli malı etkinliklerini çocuklar da farkındalık gelişiyor bu sayede. Sevgiler:)))

      Sil
  2. elinize sağlık oğlunuz da pek tatlı maşallah...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim oğlum adına teyzesi:)))sağlıkla kalın...

      Sil
  3. Canım ne de güzel yapmışsın resimi, çok severim meyveleri:)Tabi annelerde çocuklarla bir okuyorlar yeniden değilmi!Oğluşunda çok tatlı, Allah bağışlasın,acılarını göstermesin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Amin Rabbim cümlesinin evladını bağışlasın.Aynen öyle anneler de çocuklarla birlikte okuyor.Ama onların canı sağ olsun okuyup iyi yerlere gelsinler hayırlısıyla tüm yorgunluklar biter.Sevgiler:))))

      Sil
  4. İnanıyorum,o meyve sepeti ne güzel olmuş.Ellerine sağlık Yiğidimi gamzesinden öpüyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. sağol eltim .öperim senin için Yiğit'i.sağlıkla kal:))))

    YanıtlaSil